Am observat ca, de cand cu blogurile, multi au obiceiul prost de a scrie poezii siropoase pe blog. In repetate randuri m-am simtit deranjat, socat, confuz si inconfortabil, citind asfel de poezii. Asadar, daca asta a fost scopul lor, au avut succes.

In cele ce urmeaza, iti voi prezenta un scurt ghid al poeziei siropoase, in speranta ca te va ajuta in viitor, sa-ti pui prietenii in situatii foarte inconfortabile.

Primul lucru de tinut minte este faptul ca lait-motivul poeziei trebuie neaparat sa fie singuratatea. E greu sa fii siropos daca nu esti singur si trist. Descrie imagini cu tine stand singur in locuri obscure: pe un pod, intr-un beci, intr-o gara abandonata, intr-o statie de metrou, sub un copac etc. Eventual, poti vorbi si despre singuratatea "intre oameni", pentru efectul oximoronic.

Insista asupra caracterului introvertit al personalitatii tale. Prezinta-te visand sau contempland la o situatie existentiala mai favorabila. Spune ca esti neimplinit, ca te simti gol pe dinauntru, ca esti intr-o continua cautare de solutii pentru a evada din depresia care te macina fara mila.

Daca vrei sa abordezi o tema pseudo-amoroasa, cu atat mai bine. Spune ca esti un romantic nevindecabil, sufocat de propria ta melancolie, condamnat la o viata intr-o lume in care romantismul a fost de mult alungat. Incearca sa pomenesti din loc in loc de dorul pentru cineva, preferabil pentru cititor. Inspira-te din versurile muzicii romanesti contemporane, din trupe precum Holograf sau Directia 5.

Atinge subiecte psihologice sau existentiale. Vorbeste despre anxietate si disperare. Strecoara prin poezie, nume precum Freud, Kirkegaard sau Edgar Poe. Asta spune clar cititorului ca esti un om care vrea sa para sofisticat.

Daca n-ai mai scris pana acum o poezie, nu-ti fie frica! Oricine e capabil sa scrie poezii proaste.

Dupa ce ai terminat de scris, trimite poezia prietenilor, sau mai bine, fa in asa fel incat s-o descopere singuri. Ar fi bine sa pui si o poza langa poezie, de preferat cu o floare, un mormant sau un apus de soare.

Chiar daca au citit-o, multi vor prefera sa evite discutii despre ea si despre faptul ca ai scris-o. S-ar simti prea inconfortabil.

In acest moment, misiunea e indeplinita!

Daca esti ambitios si vrei sa treci la urmatorul nivel fa urmatorul lucru: Dupa ce stii ca prietenii au citit-o, incearca sa deschizi un subiect de conversatie pe aceasta tema. Cere-le parerea. Se vor simti atat de stanjeniti incat vor face orice cu putinta sa evite subiectul, inclusiv sa fuga de acolo fara sa se uite inapoi.

Mult succes si nu uita: cand e vorba de monologuri patetice, siropoase si jenante, nu exista limite!

0 comments: