De la Socrate si pana in zilele noastre, gluma proasta a fost mereu un mijloc pentru crearea situatiilor inconfortabile in tot felul de contexte sociale, culturale si politice. Gluma proasta a luat nastere in Grecia Antica (la cativa ani dupa nasterea glumei bune, ca deviatie de la aceasta) si s-a raspandit in mod miraculos prin toata cultura vestica de-a lungul timpului, forma, structura si efectele ei ramanand aproape neschimbate. Sute de generatii s-au bucurat si inca se bucura de magia si simplitatea cu care o gluma proasta poate crea scurte momente de disconfort intre oameni.

Alt instrument pe care l-au avut oamenii la dispozitie de mii de ani incoace, pentru a orchestra de situatii inconfortabile in lume, a fost rasul isteric. Rasul isteric, in orice circumstante, creaza negresit momente disconfort. Fie ca se rade la o comedie, la bancul unui amic, la un filmulet haios de pe net, la o farsa de 1 aprilie sau la emisiunea lui Mircea Badea, daca rasul e isteric si se afla oameni in jur, disconfortul e garantat!

Cu toate ca instrumentele clasice amintite mai sus vor crea garantat disconfort, jena generata de combinatia lor le va creste efectul in mod dramatic, iar gradul de stanjenire va fi inimaginabil!

Prin urmare, daca ai auzit o gluma proasta si vrei sa-ti faci prietenii sa se simta la locul nepotrivit, nu uita sa adaugi rasul isteric!

Pentru succes maxim, urmareste urmatorii pasi:

Pasul 1.
Aminteste-ti cea mai proasta gluma pe care ai auzit-o vreodata (preferabil cu continut sexual). In cazul nu-ti amintesti o gluma destul de proasta, cauta pe net inregistrari cu Doru Octavian Dumitru pentru inspiratie, sau intra pe site-uri cu bancuri. E plin de ele.

Pasul 2.
Iesi la o intalnire cu prietenii si asteapta cu rabdare un moment in care conversatia ia o cotitura serioasa. Cauta subiecte cat mai dramatice: razboiul din Irak, lagarele de concentrare, revolutia din '89, Stalin. Sunt acceptabile discutii pe teme filosofice, religioase sau orice alta categorie, atata timp cat discutia se desfasoara pe un ton foarte serios.

Pasul 3.
Intrerupe pe cineva in timp ce vorbeste pentru a-ti spune gluma! Daca nu reusesti sa-l intrerupi instantaneu, nu te opri sub nicio forma! Ridica vocea! Gesticuleaza! Atinge-l pe umar! Trage-l de maneca! Acum nu e momentul sa fii timid.

Pasul 4.
La o fractiune de secunda dupa pasul 3, incepe sa razi! E foarte important s-o faci la un volum ridicat si pe o perioada cat mai lunga de timp, iar rasul sa fie isteric! Razand, uita-te la cei din jurul tau, prieteni sau necunoscuti. Nu te sfii, priveste-i in ochi! Fii sigur ca nu e niciun suflet in preajma care sa nu aiba atentia 100% indreptata spre tine!


Daca ai urmat cu grija pasii de mai sus, n-ai cum sa dai gres! Situatia va fi extrem de inconfortabila iar prietenii tai se vor transforma din prieteni in necunoscuti cat ai clipi. Exista totusi sanse ca unii dintre ei, cei politicosi, sa-ti zambeasca cu aprobare in timp ce razi, incercand sa-si ascunda rusinea. Nu te lasa pacalit! Chiar daca nu pare asa, ei se simt groaznic de inconfortabil! Cativa se vor uita in alte directii, rusinati, sau for schita gesturi care sa sugereze ca nu te cunosc, sau ca acum te-au cunoscut pentru prima oara si nu se asteptau la o astfel de situatie.

Cu totii suntem diferiti si reactionam diferit la disconfort in public. Scoate asta la iveala spunand o gluma proasta urmata de un ras isteric!

0 comments: