Inevitabil, intre prieteni, apar discutii referitoare la valori materiale, discutii deseori banale, uneori interesante, de cele mai multe ori neutre din punct de vedere emotional. E timpul sa afli ca aceste discutii ascund un imens potential de disconfort! Foloseste-l in favoarea ta!

Poti intreba din senin, stand la masa cu prietenii, la o discutie despre cafea* : "Apropo', cat ai dat pe blugii** aia?", si vei obtine un auditoriu socat, tacut si jenat.

Preferi poate o varianta mai subtila, dar la fel de inconfortabila? Profita in acest caz de povestea unuia dintre prieteni despre o excursie recenta, un loc vizitat, un concert, ceva de care e complet entuziasmat, iar in momentul in care descrie cu pasiune un peisaj, interpretarea unei piese, orice detaliu, intreaba zgomotos: "Da' cat ai dat pe bilet?". Cu siguranta ii vei zdrobi elanul, vei rupe firul povestirii, si tot ce va plana asupra discutiei va fi ecoul greoi al intrebarii tale nepotrivite.

Daca simti ca prietenii tai deja s-au obisnuit cu astfel de interventii, e timpul sa treci la un nivel superior. Asteapta momentul in care unul dintre ei se va angaja sau isi va shimba locul de munca, si din acest moment fii sigur ca nici o intalnire cu tine nu i se va mai parea dezirabila. Tot ce trebuie sa faci este sa mentionezi cu fiecare ocazie fie cat castigi tu (daca suma este semnificativ mai mare decat salariul prietenului), fie, mai simplu, mai direct, deci mult deranjant, spune-i mereu ca "se vinde ieftin".

Dupa folosirea acelei expresii, nimic nu mai poate fi adaugat. Cuvintele se golesc de continut, ideile devin redundante. Tot ce ramane este disconfortul, jena, iritarea, vene pulsand sub zambete amicale, si, deasupra tuturor, satisfactia ta. Bravo!

* poate fi orice alt subiect
** trebuie sa fie cat mai putin posibil legat de subiect

0 comments: